Resepti on saatavilla täältä.

Kauhukeittiö-tv-sarjassa on välillä valmistettu Welligtonin fileitä. Kilpailijat ovat kuitenkin kerran jos toisenkin epäonnistuneet, jolloin Gordon Ramsay tietenkin on raivostunut ja huutanut  "its f***ing raw!". Pitihän tuota ruokalajia sitten itsekin tietysti kokeilla.

Kyseessä siis on kokonaisen (tai puolikkaan) naudan sisäfileen kääriminen voitaikinakuorella, jonka välissä on ilmakuivattua kinkkua sekä sienimuhennosta. Reseptissä on aika monta vaihetta, jotka vaativat näpertelyä, joten ihan yksinkertainen tämän ruokalajin valmistaminen ei ole. Lopputulokseen olimme kuitenkin tyytyväisiä. Emme käyttäneet apuna lihan lämpötilanmittausta, mutta reseptiä noudattaen ihme ja kyllä, kypsyysaste oli sellainen kuin halusimmekin (hieman punertava).

Aluksi kokonaista filettä kypsytettiin vähän aikaa uunissa,  minkä jälkeen se laitettiin jääkaappiin. Sillä välin tehtiin pannulla sienimuhennos:

Ilmakuivatut kinkut asetelttiin limittäin ja niiden päälle levitettiin valmistunut sienimuhennos.

Seuraavaksi filee otetaan pois jääkaapista ja paketoidaan ilmakuivattukinkku-sienimuhennos-päällysteellä.

Voitaikinasta kaulittiin levy, joka aseteltiin fileen alle. Käytimme voitaikinan asemasta pakasteisia joulutorttutaikinalevyjä.

Voitaikinasta kaulittiin toinen levy, joka asetelttiin fileen päälle.

Nyt taikinakuori on paikallaan ja voideltu. Filee laitetaan vielä jääkaappiin joksikin aikaa ennen uuniin menoa.

Filee on otettu uunista ja valmis.Mitähän Ramsay sanoisi...?

Annos lautasella perunamuusin ja bearnaise-kastikkeen kera.